Pizzans tveksamma vår – men ljuspunkter finns!

Nu när sommaren dragit in får vi här snabbt lov att sammanfatta hur våren 2018 blev lunchrestaurang-mässigt. Den överraskande största trenden har konstigt nog varit Pizza. Efter att ‘fin-burgar’-vågen kom med Tugg, Surf Shack och nu i år även Shady Burgers så verkar det blivit pizzornas återkomst efter en lång tid av andra matvågor. Man kan tänka sig att de lite sämre pizzeriorna först fick stå tillbaka när finpizzorna (V.E.S.P.A, VED, Italia) kom. Men nu är det alltså på allvar: Först flyttade Hamawand Pizzeria in i en gammal kiosk på Tullgatan. Ett konststycke vi inte trodde var möjligt. Sedan kom tre nya pizzerior som ett pärlband, alla på Stora Södergatan:

  • Gamla Marco Polo som varit stängt ett tag, renoverades om och blev Viking Pizzeria (det vet vi väl alla att Vikingar åt Pizza?)
  • Ayrana asiatisk restaurang, nere vid Södertull blev “New York Pizzeria” – Pizzabuffé som trycker hårt på att de även har veganska alternativ.
  • Dominos – ingen har väl undgått denna storsatsning?

Slutligen öppnade den norska kedjan Pizzabakeren uppe på Skarpskyttevägen 3 (bredvid Mc Donalds).

Inga direkta höjdarpizzor någon av dem, även om de alla är rätt så förutsägbart konsekventa. Den bästa Pizzerian i Lund har tyvärr fortfarande inte öppet på lunchen:

Lunds i särklass bästa Pizzeria: La Cucina. Tyvärr inte öppet på lunchen.